Amics no humans al facebook ? No, gràcies!

perfils facebookNo utilitzo gaire el facebook però de tant en tant em trobo peticions d’amistat que em molesten una mica. No es tracta de persones concretes sinó més aviat de tot el contrari, es tracta de les no-persones, és a dir empreses, col·lectius, associacions, etc, que em demanen ser amics meus. Doncs ho sento, però no! Jo no sóc amic de cap empresa, ni de cap camp de P&P, ni de cap associació. En tot cas sóc amic de les persones que hi formen part, o sóc simpatitzant d’aquestes entitats, però no sóc amic de cap ésser no humà.

A més, les condicions d’ús del facebook especifiquen que els perfils d’usuaris són només per persones, i que les empreses, entitats, comerços, tenen altres mecanismes per tenir presència a la xarxa social com són les pàgines o els grups. Per tant la utilització de perfils personals per part de no persones és un incompliment de les normes i en consequència el perfil pot ser eliminat per facebook en qualsevol moment. A part del tema legal, hi ha també altres motius pels quals les entitats no haurien d’utilitzar perfils personals i els usuaris no haurien d’acceptar aquestes peticions d’amistat.

Per una entitat crear una pàgina és molt fàcil, i les prestacions són similars a un perfil d’usuari, però inclús millor en el sentit de què es disposen d’estadístiques que no existeixen per usuaris, no hi ha la limitació de 5000 amics que poden tenir els usuaris, són accessibles per més gent i a més s’indexen molt millor als cercadors com google, etc. Evidentment en una pàgina també hi ha un mur on els usuaris o el propietari poden deixar-hi comentaris, es poden crear àlbums de fotos, programar esdeveniments, i moltes altres opcions. I en el tema legal, les pàgines sí poden pertànyer a col·lectius o empreses, i s’hi pot fer propaganda dels seus serveis, productes o idees, ja que estan pensades per això.

A nivell particular dels usuaris, és preferible fer-se fan de la pàgina de facebook d’una entitat que no pas fer-se amic d’aquesta entitat. La raó és que si s’accepta com amistat aquesta entitat tindrà accés a totes les nostres dades personals, mentre que fer-se fan d’una pàgina no implica cap pèrdua de privacitat. Fent-nos fans d’una pàgina mostrem el nostre suport i també rebem les notificacions que vagin publicant, que d’això és el què es tracta, no ? ;-)

Una mica, la diferència és conceptual: les persones fan amics, i les entitats fan simpatitzants, seguidors.

M´agrada
3
Aquesta entrada s'ha publicat a Internet i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Amics no humans al facebook ? No, gràcies!

  1. Retroenllaç: Tweets that mention Amics no humans al facebook ? No, gràcies! | pip.cat/bloc -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Raül Moya. Raül Moya said: Gran reflexió, “@pipcat: Amics no humans al facebook ? No, gràcies! http://bit.ly/gyDo7r ” […]

  2. pipcat diu:

    Una sol·lució a aquest problema: Ja podem convertir un Perfil personal de Facebook en una Pàgina comercial, article de la Laia Marqués al bloc Enxarxats:

    http://www.xtvlblocs.cat/enxarxats/2011/03/31/ja-podem-convertir-un-perfil-personal-de-facebook-en-una-pagina-comercial/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *