Cent mil partides al jocPiPcat

jocPiPCATFa uns dies es van sobrepassar les 100.000 partides al jocPiPcat. És un joc on-line via web que recrea l’esport del Pitch and Putt, una “variant” del golf molt popular a Catalunya.

És força senzill de jugar-hi, amb partides ràpides que no duren més de cinc minuts, i on cal tenir una certa habilitat amb el ratolí. El joc el vaig programar cap a finals del 2007, i va ser prou divertit ja que combinava tasques de programació i desprogramació.

Tot ve d’un joc de golf de Chris Hilgert, encara vigent a 1moregame.com/1midigolf, que m’agradava força. Però hi havia un detallet que pel meu gust fallava, i és que la bola rebotava als marges del terreny de joc, o sia que no hi havia fora límits.

En una primera versió, vaig crackejar el programa, fet en flash, bàsicament per considerar els fora límits, i ja posats traduir els texts al català i fer un parell de petits retocs per acostar-lo més al P&P que al golf . I a continuació va venir el registre d’usuaris per desar rècords i tal, junt amb el sistema de simulació de handicap segons el mètode que segueix la Federació Catalana de Pitch and Putt.

Més endavant va arribar la segona versió, anomenada jocPiPcat, refent gran part del codi i de l’original casi quedava només el mecanisme de tir i moviment de la bola. La principal novetat va ser poder jugar a diferents camps, i incorporar un kit de disseny de camps a través del qual crear nous escenaris. Gràcies a això es van afegir camps dissenyats per usuaris, alguns recreant els originals (Teià, Franciac, Roc 3, Solius), altres amb recorreguts inventats (especial menció a Mil Llacs i El Bosc, del dissenyador Marc Calvet) i altres més surrealistes amb formes cannàbiques i d’estelades (qui devia ser… ;-)

jocpipcat_inici jocpipcat_teia jocpipcat_franciac jocpipcat_roc3 jocpipcat_bosc jocpipcat_llacs jocpipcat_inventat jocpipcat_solius jocpipcat_estelades jocpipcat_windermere jocpipcat_jamaica

A nivell moral, és ètic haver destripat un programa sense permís, per reescriure’l d’una altra manera ? I és legal ? O fins a quin punt s’hauria de considerar com una obra derivada ? En tot cas, no hi havia cap malícia ni benefici (econòmic, pq tècnicament sí em va servir per saber què no havia de fer si volia protegir un executable de flash, com funcionava un xml socket server per partides multijugador, com utilitzar flasm o asv, programació actionscript, … ;-).

Com a curiositats estadístiques de les primeres cent mil partides (acabades, si s’abandonen a mitges no compten) tenim que la gran majoria són Stableford (77%), molt per sobre Medalplay (18%) i Training (5%). A nivell de camps, on més s’ha jugat és a Teià (27%), seguit de Franciac (15%), Roc 3 (12%), El Bosc (12%), Mil llacs (11%), Inventat (9%), Solius (7%), Estelades (3%), Windermere (3%) i Jamaica (2%). Durant aquest temps s’han registrat 731 usuaris, i el millor d’ells, en Jaspi, ha arribat a handicap +10,4.

jocpipcat_tops

M´agrada
4
Aquesta entrada s'ha publicat a Jocs i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *