Ressuscitar mòbil Razr amb un Motorola Factory Cable

motorola factory cableEs diu que un mòbil està bricked (és a dir que pot servir com a rajola) quan deixa de funcionar. En el meu cas ha sigut un Soft-Bricked ja que me l’he carregat a causa de modificar el software del sistema incorrectament. Però finalment després d’uns dies amb el mòbil petat, he pogut arreglar-lo i ja torna a funcionar. Uffff ;-) Deixo quatre notes del procés per si algú amb un mòbil similar es troba en la mateixa situació i això el pot ajudar.

0. Preàmbuls
Des del començament tenia el mòbil Motorola Razr rootejat, amb el CWD i tot funcionava molt bé amb la versió oficial d’android 2.3.6. Però fa uns dies va arribar l’OTA de l’actualització de Yoigo al nou android ICS, i al intentar instal·lar-la donava un error i no es podia.

1. La gran kgada
Com em feia gràcia tenir l’ICS, vaig estar buscant per internet, i em va semblar entendre que el CWD podia ser el què no permetès la instal·lació de l’OTA, així que el vaig desinstal·lar. Però tot seguia igual, amb android 2.3.6 però funcionant correctament. Amb una mica més de google vaig veure que per desinstal·lar-lo del tot calia esborrar un fitxer de sistema hijack, amb permisos de root. Pifia total! Al reiniciar el mòbil es va quedar en un bucle en el procés d’arranc amb el logo de motorola. Mòbil bricked ;-(

2. Empitjorant les coses
El mòbil no funcionava, però podia ser pitjor: es podia quedar sense bateria, i sense possibilitat de recarregar-la! I així va ser, vaig trigar una mica a mirar què fer, a baixar els 700 mb de la rom, un parell de proves, i de sobte al menú del AP Fastboot el fatídic missatge de battery low i per tant no deixava aplicar cap actualització! ;-( Vaig provar algun “truquillu” que deia alguna gent per recarregar la bateria però sense èxit. En els Motorola (o almenys al Razr) sense el sistema que funcioni la bateria no es carrega per molt que estigui connectada a la corrent.

3. Una espurna d’esperança
Sense bateria per corregir el sistema, i sense sistema per carregar la bateria, semblava un atzucac. Però la solució la vaig trobar amb l’anomenat Motorola Factory Cable, que és un cable intern de Motorola que permet alimentar el mòbil fent un bypass de la bateria. No carrega la bateria, però permet encendre el mòbil per poder trastejar-li el software. Malauradament aquest cable no es pot comprar, però afortunadament algú va aconseguir hackejar-lo i fer pública la manera de construir-se’l un mateix.

4. Mans a l’obra
Per obtenir un motorola factory cable cal partir d’un cable USB – MicroUSB, i connectar el pin del voltatge a un pin lliure en el microusb fent una soldadura. Vist així sembla molt fàcil, però per un no-manetes no és tant evident. En primer lloc cal tenir un soldador i estany. Una altra kgada, comprar als xinesos del poble el soldador que tenien allà. Molt barato (7€ soldador, 2,2€ estany, 2,5€ cable usb) però una merda. El soldador era massa gran i potent per un microusb així que no va servir per res. Per no haver de comprar un altre cable usb microusb, agafo el que tenia del mòbil vell nokia i miro de desmuntar-lo per accedir als pins de la connexió. Fail. Els cables bons com aquest estan molt protegits per una capa de plàstic que és molt difícil de treure.

5. Tornem-hi
Passats uns dies, segon intent, vaig a una botiga gran d’electrònica i compro un soldador petit (jbc 14st), estany de 0.5 i un altre cable usb (35€ + 5€ + 4€). Quina diferència de soldador! Amb aquest al primer intent ha quedat la soldadura de conya, tant que he tirat endavant sense comprovar-ho amb un tester que no tenia. I prèviament havia pelat la part del microusb amb un cútter, poc a poc i amb compte de no tocar els altres cables. He connectat el cable al mòbil i a la corrent i bingo, ja respon!

6. Correccions software
El mòbil ja respon, però segueix petat, així que cal reinstal·lar el sistema operatiu. Per internet trobo un fitxer a utilitzar pel meu mòbil SPDREM_U_01.6.7.2-180_SPU-19-TA-11.6_SIGNEuropeAustraliaEMEA_USASPDRICSRTGB_HWp2b_Service1FF_fastboot.xml.zip (uns 700 mb). Els primers intents de recovery a través de la SD fallen per “E:signature verification failed”. Aleshores connecto el cable usb del mòbil al pc i segueixo amb l’intent de flashejar amb “EternityProject’s FastBoot FlashME” que acaba ok, però l’android no acaba d’arrencar i queda amb la pantalla en negre. Seguidament passo a fer-ho a través del RSD Lite 5.6 amb la rom sense els fitxer d’eternity, i tatxan, finalment arrenca el sistema operatiu ICS 4.04!!!! Ara només em queda reconfigurar-lo una mica i anar instal·lant les apps que utilitzava…

7. Recopilació d’enllaços
Vídeo de com fer un Motorola Factory Cable. http://droidrazrroot.com/droid-razr-hacks/how-to-make-motorola-factory-cable/
Més explicacions sobre el cable. http://www.droidforums.net/forum/droid-labs/146492-how-why-make-your-own-motorola-factory-cable.html
Resum hackejos Razr. http://www.htcmania.com/showthread.php?t=367601
Motorola Firmwares. http://sbf.droid-developers.org/

M´agrada
5
Aquesta entrada s'ha publicat a Smartphones i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *