Cannabis Social Clubs

Els Cannabis Social Clubs (CSC) són associacions sense ànim de lucre on es cultiven petites quantitats de cannabis per a ser distribuides i consumides exclusivament entre els seus socis. És un model que està tenint un cert increment en els darrers anys, especialment a Catalunya i el País Vasc.

A priori sembla una bona mesura, ja que permetria als consumidors habituals disposar d’un producte de qualitat i a un preu raonable, els evitaria haver de recórrer al mercat negre amb totes les conseqüències que pot comportar, i inclús seria una manera de lluitar contra les màfies del narcotràfic ja que aquestes perdrien clients que ara no tenen altre remei que recórrer a ells.

És un sistema que encara s’ha d’anar polint, per tal d’evitar detencions i judicis a membres d’associacions que fan les coses correctament, però també per tal de vetllar que les associacions segueixin les normatives establertes. En tot cas és una alternativa al model prohibicionista que espero que pugui seguir tirar endavant.

Els principis bàsics dels CSC són:

  • associació legalment constituïda.
  • socis adults i consumidors previs de cannabis.
  • producció limitada, només en funció de la previsió de consum dels socis.
  • repartir quantitats petites, que puguin ser considerades com a consum immediat.
  • circuit tancat, sense finalitats comercials.

La FAC (Federación de Asociaciones Cannábicas) va confeccionar l’any 2009 un dossier recopilatori amb informacions sobre la creació de Clubs Socials de Cannabis a l’estat espanyol.

Sota el meu error van cometre l’error de demanar 100 € per accedir a ell, tot i que després van canviar la política i l’ofereixen a qui els enviï un correu electrònic. No volen tenir-lo públicament a la seva web (!?), però es poden trobar còpies d’ell per internet (enllaços al final de l’article).

El dossier és prou complert i consta d’un índex que dóna pas a una sèrie d’articles, models de documents legals, dades de sentències relacionades, aspectes legals i recomanacions per les associacions.

A part de les associacions afins a la FAC, també n’hi ha d’altres, i prou nombroses, que segueixen vies diferents per tal d’aconseguir objectius semblants (normalització, legalització, cultius compartits, …).

Qui sap si algun dia farem el nostre propi PIP.CATnnabis Social Club per cobrir les necessitats cannàbiques dels dos o tres fumetes de l’equip … ;-)

Documentació:

Més informació:

M´agrada
4
Aquesta entrada s'ha publicat a Cànnabis i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *