Herbes per la Ratafia

nous verdesContinuant amb la confecció de Ratafia, farem un recull de les herbes que es poden utilitzar. El llistat podria ser tant ampli com es volés, però n’hem recollit una cinquantena, que són les que ens van passar al taller de ratafia de Figueres.

Segons les característiques organolèptiques, podríem agrupar-les en 5 grups : Aroma fresca, Cítric, Amargor / Astringència, Perfumat / Especiat, Color i Textura.

Fes clic per filtrar la llista d’herbes:       Aroma fresca.        Cítric.        Amargor, astringència.        Perfumat, especiat.        Color i textura.    (tot)
AGRIMÒNIA (Agrimonia eupatoria L.)
ALFÀBREGA (Ocimum basilicum L.)
ANÍS ESTRELLAT (Illicium verum Hook f.)
ANÍS (Pimpinella anisum L.)
CAFÈ (Coffea arabica L.)
CAMAMILLA (Matricaria recutita L.)
CAMAMILLA DE BOTÓ (Santolina chamaecyparissus L.)
CANYELLA (Cinnamomum zeylanicum Nees)
CARDAMOM (Elettaria cardamomum Maton)
CLAU (Syzygium aromaticum (L.) Merr. et Perry)
CLEMENTS (Satureja calamintha (L.) Sceele)
COMÍ (Carum carvi L.)
CORIANDRE (Coriandrum sativum L.)
CUA DE CAVALL (Equisetum telmateia Ehrh.)
ESCAPIOSA (Scabiosa atropurpurea L.)
FARIGOLA (Thymus vulgaris L.)
FONOLL (Foeniculum vulgare Mill.)
GINEBRE (Juniperus communis L. subsp. communis)
GINGEBRE (Zingiber officinale Roscoe)
HERBA DE SANT JOAN (Hypericum perforatum L.)
HERBA DEL TRAÏDOR (Prunella vulgaris L.)
LLIMONA (Citrus limon (L.) Burm.)
LLORER (Laurus nobilis L.)
MALVA (Malva sylvestris L.)
MARDUIX (Origanum majorana L.)
MARIALLUÏSA (Lippia triphylla (L’Hér.) O. Kuntze)
MENTA DEL MAL DE VENTRE (Mentha aquatica L.)
MENTA (Mentha x piperita L.)
NOU MOSCADA (Myristica fragans Houtt.)
NOUS VERDES (Juglans regia L.)
ORENGA (Origanum vulgare L.)
ORTIGUES (Urtica urens L., Urtica dioica L.)
PARIETÀRIA (Parietaria officinalis L. subsp. judaica (L.) Béguinot)
PI (Pinus halepensis Mill.)
PLANTATGE DE FULLA AMPLA (Plantago major L.)
PLANTATGE DE FULLA ESTRETA (Plantago lanceolata L.)
PONIOL (Mentha pulegium L.)
REGALÈSSIA (Glycyrrhiza glabra L.)
ROMANÍ (Rosmarinus officinalis L.)
ROMEGUERA (Rubus ulmifolius Schott)
ROSA (Rosa sp.)
SABUC (Sambucus nigra L.)
SAJOLIDA (Satureja hortensis L.)
SÀLVIA (Salvia officinalis L. subsp. officinalis)
TARONGINA (Melissa officinalis L. subsp. officinalis)
TARONGER (Citrus aurantium L.)
TIL·LA (Tilia platyphyllos L., T. cordata Mill.)
USERDA (Medicago sativa L.)

Dades recollides per l’Institut Botànic de Barcelona, Línia de recerca en Etnobotànica de la Universitat de Barcelona. http://www.etnobiofic.cat

M´agrada
1
Aquesta entrada s'ha publicat a General i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *